Basiscursus NAH | Oost-Vlaanderen (professionelen)

Basiscursus NAH – Wat is een hersenletsel? Oorzaken, gevolgen en hoe ga je ermee om?

De belangrijkste oorzaken van een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) zijn (verkeers)ongevallen, een beroerte, infecties of een hersentumor. De groep mensen met NAH wordt elk jaar groter, mede door de groeiende medische en technologische kennis. Meer en meer mensen overleven hersenbeschadiging. Er wacht hen de zware taak om met de blijvende gevolgen te leren leven.

Wat is een hersenletsel? Hoe wordt dit veroorzaakt? We bekijken de ernst, gradatie en aard van een hersenletsel. Naast zichtbare gevolgen zijn er vaak ook onzichtbare gevolgen die het leven moeilijker maken. De niet-zichtbare gevolgen hebben te maken met cognitieve, emotionele en gedragsveranderingen. Zowel de persoon met NAH als de familie ondervinden vaak moeilijke of verwarrende situaties, die vaak tot misverstanden en discussie leiden.

Ook jij als begeleider, thuiszorghulp of opvoeder zal hiermee te maken hebben. We reiken concrete tips aan om er mee om te gaan in je werksituatie. Daarnaast komen het rouwproces en hoe omgaan met familieleden van personen met NAH aan bod.

Door wie?

  • Prof. Dr. Engelien Lannoo, Klinisch neuropsycholoog Revalidatiecentrum UZ Gent
  • Diede Bohez, Sociaal verpleegkundige Team Kinderrevalidatiecentrum UZ Gent

 

Voor wie?

Professionele hulpverleners die zich willen verdiepen in het thema NAH. Geen voorkennis nodig.

Inschrijven t.e.m. 11/11 via sig-net

Datum

25 nov 2022
Expired!

Tijd

09:30 - 16:30
Sig vzw

Locatie

Sig vzw
Pachthofstraat 1, 9308 Gijzegem
Website
https://www.sig-net.be/
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.