Onze leden

Onderstaande leden hebben hun engagement verklaard naar het Samenwerkingsverband

PZ Bethanië – afdeling Kadans – Zoersel

PZ Bethanië – afdeling Kadans – Zoersel

Kadans richt zich op voortgezette revalidatie en resocialisatie van volwassenen met een NAH in combinatie met psychiatrische problematiek.

Bij Kadans kan je terecht voor zowel dagbehandeling als opname.

www.bethanie-emmaus.be

Heder – afdeling De Kluiver – Antwerpen

Heder – afdeling De Kluiver – Antwerpen

Door onze jarenlange ervaring hebben we met De Kluiver een ruime knowhow opgebouwd met en voor kinderen, jongeren en volwassenen met een niet aangeboren hersenletsel.

We vertrekken van jouw mogelijkheden, jouw keuzes en jouw tempo. De zorg en houvast bepalen we samen met jou en je netwerk. We bieden begeleiding, dagbesteding en/of woonondersteuning.

www.heder.be/een-niet-aangeboren-hersenletsel/

OLO vzw – Brasschaat

OLO vzw – Brasschaat

Ons centrum ondersteunt en begeleidt kinderen, jongeren, en hun gezinnen met zeer uiteenlopende noden, gaande van weinig intensief aan huis tot zeer intensief residentieel.

Wij bieden ook buitengewoon onderwijs en inclusieve kinderopvang aan.

We begeleiden tenslotte ook volwassenen met een beperking. Ook hier bieden we mobiele ondersteuning, dagondersteuning en residentieel verblijf aan.

Mensen met een NAH kunnen terecht bij OLO voor:

 • dagondersteuning
 • woongroepen met ondersteuning
 • begeleiding aan huis
 • persoonlijke assistentiedienst

www.olo.be

‘t Volderke – Meerhout

‘t Volderke – Meerhout

‘t Volderke biedt ondersteuning aan volwassenen met een fysieke beperking en/of een NAH.

Je kan in ‘t Volderke terecht voor:

 • ondersteuning aan huis
 • dagondersteuning (deelname aan activiteiten)
 • kort- en langverblijf
 • groepswonen (studio of kamer) te Olen
 • Totaalopvang (24/24) te Meerhout

www.volderke.com

Home Marjorie - Heist-op-den-Berg

Home Marjorie – Heist-op-den-Berg

Home Marjorie begeleidt mensen met de Ziekte van Huntington of een ander niet-aangeboren hersenletsel (NAH). We ondersteunen u in uw zoektocht naar zorg op maat. U kunt terecht voor verblijf en dagondersteuning in één van onze drie woningen in Hallaar (Heist-op-den-Berg) of we brengen aangepaste zorg bij u thuis.

www.homemarjorie.be

RevArte – Edegem

RevArte – Edegem

Ons revalidatieziekenhuis is gespecialiseerd in de revalidatie van recent verworven fysieke en/of cognitieve stoornissen op basis van een neurologische oorzaak (vb. hersenletsel, ruggenmergletsel) of locomotorisch-orthopedische oorzaak.

Naast het revalidatieziekenhuis beschikt RevArte over een specifiek centrum voor jonge revalidanten waar jongvolwassenen revalidanten (tussen 16 tot 30 jaar) kunnen verblijven in een apart gedeelte van het gebouw dat qua inrichting aangepast is aan hun leefomgeving en noden.

www.revarte.be

Hof Ter Schelde – De Stroming – Antwerpen Linkeroever

Hof Ter Schelde – De Stroming – Antwerpen Linkeroever

Afdeling De Stroming op zorgcampus Hof Ter Schelde biedt personen met een NAH, MS en andere neurologische aandoeningen een woongelegenheid, zorg- en dienstverlening.

Het doelpubliek van De Stroming is volwassenen (tussen 16 en 65 jaar) met een zware zorgbehoefte waarbij een persoonsvolgend budget van minimaal categorie X werd toegekend door het VAPH.

www.hofterschelde.be

De Vrije Vlinder – Brasschaat

De Vrije Vlinder – Brasschaat

De Vrije Vlinder, met een campus in Brasschaat en Berchem, profileert zich sedert 2008 als erkende zorgaanbieder voor personen met een handicap, ten gevolge van een niet-aangeboren hersenletsel.

Voor zowel kort verblijf als vast verblijf bieden wij zorg en ondersteuning in het dagelijks leven en dat in een volledig aangepaste woongelegenheid en in dagelijkse aanwezigheid van verschillende professionelen. We bieden een oplossing voor complexe zorgvragen en creëren een aangenaam woonklimaat.

www.demick.be/de-vrije-vlinder

REVA Pulderbos

REVA – Pulderbos

Pulderbos heeft een expertisecentrum voor kinderen en jongeren met NAH. Zij kunnen er terecht voor:

 • medische behandeling en opvolging
 • Interdisciplinaire diagnostiek
 • Therapie en onderwijs
 • Re-integratie

www.revapulderbos.be

Familiehulp

Familiehulp

Familiehulp is er voor iedereen, ook voor mensen met een NAH.

Je kan bij ons terecht voor gezinszorg, poetsdienst (met of zonder dienstencheques), kinderopvang of karweihulp (klussen in huis). Wie op zoek is naar sociale contacten kan overdag terecht in onze dagverzorgingshuizen NOAH.

Via onze referentiewerking verlenen onze medewerkers gerichte zorg en ondersteuning op maat, en dit in nauw overleg met onze klanten en hun mantelzorgers.

Ontdek ons ruime aanbod aan zorg en ondersteuning op:

www.familiehulp.be

Dienst Ondersteuningsplan Antwerpen (DOPPA)

Kinderen, jongeren en volwassenen (jonger dan 65 jaar) met een NAH kunnen bij DOPPA terecht voor ondersteuningsplanning & netwerkversterking.

Bij DOPPA gaat men (samen met de personen met NAH en hun omgeving) op zoek naar antwoorden op alle vragen die er spelen.

Ze helpen je leven weer in eigen handen te nemen.

www.doppa.be

Revinah – Turnhout

Revinah – Turnhout

Onze zorg bestaat uit diagnostiek, behandeling, voorlichting en advisering om zo jouw beperkingen te verminderen en er voor te zorgen dat deze je minder hinderen in het dagelijks leven.

De behandeling bij Revinah omvat verschillende domeinen. Op die manier houden we rekening met alle aspecten van het revalidatieproces.

www.revinah.be