Kan ik mijn leven nog sturen? Over executieve stoornissen bij NAH – Professionelen

Executieve stoornissen komen veel voor bij cliënten met niet-aangeboren hersenletsel. Cliënten met die stoornissen kunnen moeite hebben om hun gedrag te starten, te plannen, bij te sturen tijdens de uitvoering en/of te evalueren nadat het gedrag uitgevoerd is. Mocht een cliënt problemen ervaren op een of meerdere vlakken, dan belemmert dat het dagelijks leven enorm.

De hele dag door organiseren wij heel wat aspecten van ons leven (bv. boodschappen halen, administratie op orde hebben, afspraken plannen) en bij genoemde stoornissen kan dat in het honderd lopen.

Tijdens deze workshop bespreken we eerst heel bondig het theoretisch kader. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zullen de executieve stoornissen verder worden uitgelegd, waarna we inoefenen hoe medewerkers in de zorg ermee kunnen omgaan.

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een eigen casus meenemen van een cliënt met executieve stoornissen. Informatie hierover ontvang je na je inschrijving.

Door wie? Arno Prinsen, Gezondheidszorgpsycholoog, Werkt als docent en raadgever op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel. Hij werkt freelance voor diverse zorginstellingen in Nederland en België.

Voor wie? Medewerkers die dagelijks te maken hebben met mensen met NAH, namelijk therapeuten, begeleiders, verpleegkundigen of verzorgenden. Basiskennis over NAH wordt verondersteld.

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauze inbegrepen.

Inschrijven kan tot en met 31 januari via Sig

Datum 

14 februari 2024

Tijd 

09:30 - 16:30

Kostprijs 

€ 185

Locatie 

Sig vzw
Pachthofstraat 1
9308
Gijzegem
https://www.sig-net.be/