Heb ik een probleem dan? Over ziekte-inzicht bij hersenletsel – Professionelen

NAH heeft een enorme impact, zowel op het leven van degene die het overkomt als op zijn/haar omgeving. Maar al te vaak beseft de cliënt niet goed wat er aan de hand is. Hoe ga je daar als hulpverlener mee om? Er is geen standaardcliënt en geen standaardaanpak. Aan de hand van de drie types cliënten (de voorbijganger, de zoeker en de klant) komen tijdens deze workshop passende interventies aan bod. Ze helpen je als hulpverlener om stap voor stap bij de hulpvraag uit te komen en van daaruit hulp op maat te bieden.

Tijdens deze workshop bespreken we eerst de theoretische achtergrond. We lichten die toe aan de hand van beeldmateriaal. We sluiten het onderdeel af met een casus. Daarna volgen drie blokken van ongeveer anderhalf uur waarin we eerst de interventies per type cliënt bespreken en vervolgens oefenen om de interventies toe te passen.

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze een eigen casus meebrengen over hun rol als hulpverlener. Je ontvangt de nodige informatie na inschrijving.

Door wie? Arno Prinsen, Gezondheidszorgpsycholoog, werkt als docent en raadgever op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel. Hij werkt freelance voor diverse zorginstellingen in Nederland en België.

Voor wie? Therapeuten, begeleiders, verpleegkundigen of verzorgenden die dagelijks te maken hebben met personen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel). Basiskennis over NAH wordt verondersteld.

Inschrijven kan tot en met 1 februari via Sig

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Datum 

15 februari 2024

Tijd 

09:30 - 16:30

Kostprijs 

€ 185

Locatie 

Sig vzw
Pachthofstraat 1
9308
Gijzegem
https://www.sig-net.be/