Philippe Stas vervoegt de NAH LIGA als nieuwe voorzitter

Philippe vertelt: “In december 2017 keerde mijn leven zich plots om. Na een beroerte revalideerde ik een aantal maanden in revalidatieziekenhuis Inkendaal en begon ik aan mijn heropbouw. Ik had het geluk verlammingen noch cognitieve schade over te houden.

De enorme steun van zorgverstrekkers in mijn revalidatie-traject werkte inspirerend. Het motiveerde me om me mee in te zetten voor de NAH Liga en de meer dan 300.000 Belgen met een niet-aangeboren hersenletsel.

Ons  bestuursorgaan bestaat uit ervaringsdeskundigen, mantelzorgers en professionelen. We werken voortdurend aan acties en initiatieven om de levenskwaliteit van personen met een niet-aangeboren hersenletsel te verbeteren”.

Philippe is 51 jaar, gehuwd  en vader van drie kinderen. “De impact van een niet-aangeboren hersenletsel op je partner en kinderen is niet te onderschatten, want ook hun leven verandert plots. Daarom betrekken we ook mantelzorgers en familie van personen met een NAH in onze werking en activiteiten. Zo hebben we bijvoorbeeld naast onze gesloten facebook-groep voor personen met een NAH  en ook een vertrouwelijk forum waar honderden mantelzorgers ervaringen uitwisselen.”

Philippe was tot 2017 vooral actief in het bedrijfsleven en de biotechnologie. Zo was hij CEO bij spin-off bedrijven van de universiteiten van Gent en Leuven tussen 2000 en 2017. Heden ondersteunt hij ondernemers bij het opzetten van hun bedrijf, en zetelt hij in enkele raden van bestuur.

Tamaya Van Criekinge – Coördinator NAH LIGA