Partners van de Hersenletsel Liga

De Hersenletsel Liga werkt nauw samen met tal van organisaties in Vlaanderen om de levenskwaliteit van personen met NAH te verbeteren.

VZW AVALON

Avalon is een woonvoorziening voor personen met een motorische beperking, gelegen in Opstal te Buggenhout. Je kan bij ons terecht voor een tijdelijk of permanent verblijf in een huiselijke sfeer.

BRAI2N

Brai²n Antwerp is het onderzoeks- en behandelingscentrum voor neuromodulatie van GZA ziekenhuizen op Campus Sint-Augustinus.

BZIO REVALIDATIE CENTRUM

In het revalidatieziekenhuis IMBO kunnen alle patiënten terecht met recente aandoeningen aan het zenuwstelsel of bewegingsstelsel. Een deskundig team staat in voor een eigentijdse en menselijke revalidatie.

DOMINIEK SAVIO

Zorg en ondersteuning voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking.

VZW EINDELIJK

Eindelijk staat voor gespecialiseerde hulp voor personen met een NAH. Deze personen verdienen zorg op maat, vandaar dat we een ruim aanbod voorleggen om hen te ondersteunen.

HEDER

Heder biedt eenvoudige en gespecialiseerde oplossingen en diensten aan voor mensen met een motorische en/of verstandelijke beperking.

HOGESCHOOL PXL

Deze opleiding ergotherapie leer je mensen te begeleiden die problemen ervaren bij het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten door een tijdelijke of blijvende beperking.

KEI

Het Koningin Elisabeth Instituut (KEI) is een dynamisch revalidatieziekenhuis gelegen langs het strand van Oostduinkerke. Het ziekenhuis biedt uitsluitend gespecialiseerde behandeling en revalidatie aan.

OVER-HOOP

Over-Hoop richt zich als lotgenotengroep zowel tot de ouders als tot de jonge verkeersslachtoffers zelf. Over-Hoop staat open voor jongeren met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

PULDERBOS

Pulderbos - revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren - beschikt over een epilepsiecentrum, een afdeling voor respiratoire revalidatie en een afdeling voor neurologische revalidatie voor kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar.

REVARTE

RevArte staat voor de kunde en kunst van het revalideren. Het revalidatieziekenhuis richt zich op de revalidatie van verworven fysieke en/of cognitieve stoornissen.

RONDPUNT VZW

Je bondgenoot na een verkeersongeval.

SIG

Sig bevordert de levenskwaliteit van personen met een beperking en hun omgeving via inclusie en integratie. Sig heeft een werking voor professionele hulpverleners en voor breed publiek.

SINT-KAMILLUS

Het U.P.C. Sint-Kamillus wil op een actieve wijze meewerken aan de ontwikkeling van de geestelijke gezondheidszorg.

SINT-LODEWIJK VZW

Sint-Lodewijk is de pionierinstelling in Vlaanderen voor dienstverlening voor personen met een motorische beperking. Wij bieden aangepast onderwijs en begeleiding op maat aan kinderen, jongeren en volwassenen.

T SPOOR

‘t Spoor biedt ondersteuning aan jongeren en volwassenen met een motorische beperking en hun omgeving mensen met een niet-aangeboren hersenletsel en hun omgeving.

UNIVERSITEIT HASSELT

De opleiding revalidatiewetenschappen- en kinesitherapie leidt je op tot een kinesitherapeut die personen met beperkingen optimaal kan laten functioneren, werken én leven.

’T VOLDERKE

Van ondersteuning aan huis en daginvulling tot kortverblijf, groepswonen en totaalopvang: ’t Volderke heeft voor cliënten met NAH een uitgebreid aanbod aan hulpverleningsvormen.

VZW WHIPLASH/WAD

Vrijwilligersvereniging voor hulp aan mensen met een halsletsel en whiplash geassocieerde letsels waaronder een traumatisch hersenletsel.

ZORGGROEP H. HART

Zorggroep H. Hart biedt een brede waaier aan dienstverlening op het gebied van wonen, zorg en welzijn voor ouderen.