Trajectbegeleiding maakt het verschilgetuigenis van verschillende getuigen

Wij ontvingen deze korte getuigenissen van mensen die geholpen werden door de Hersenletsel Lijn:

Ouders van E., 15 jaar:

“In een woelige periode was het voor ons een verademing om terecht te kunnen bij de Hersenletsel Lijn. We konden er onze zorgen delen, kregen erkenning voor de moeilijkheden, de onzichtbare gevolgen. Het was voor E. ook een grote steun om begeleiding te krijgen op school, omdat medeleerlingen moeilijk om konden met het feit dat ze halftijds naar school kwam. We konden er ook terecht met vragen die we als ouders hadden. Ook nu nog hebben we contact en opvolging, dat doet deugd.”

Geert, 62 jaar:

“Op het moment dat logopedie stopte en werkhervatting niet kon, stond ik als patiënt in een moeilijke periode. Met steun van de neuroloog ben ik bij de Hersenletsel Lijn terecht gekomen. Uit ‘mijn notities’ over Breinzicht en het verkennend gesprek met de trajectbegeleider, werden er gevat de relevante onderwerpen aangehaald. Deze werden uitgelegd en zorgden
voor meer begrip en concrete advies en acties. Meeste baat kwam uit de organisatie van mijn activiteiten: denk-doe en energiegevers-energievreters en respecteren van rust. Het doornemen van de samenvatting met mezelf en mijn vrouw is een mooie afsluiter. Dankjewel om me zo goed mentaal vooruit te helpen.”

Anoniem persoon met NAH:

“Ik heb al jaren een ernstig hersenletsel (frontaal) dat niet zichtbaar is voor de buitenwereld. Door de trajectbegeleiding ben ik mij bewust geworden van de gevolgen en de beperkingdie hiermee gepaard gaan. Ik heb een positieve evolutie ondergaan door bewust te worden van mijn beperking. Ik ben snel en vlot geholpen geweest en in contact gebracht met andere diensten die mij hebben kunnen helpen met mijn leefsituatie. Deze hulpverlening werd snel aangeboden doordat ze mij na de aanmelding van mijn huisarts zelf hebben opgebeld. De trajectbegeleider bracht mij in contact met andere diensten en stond mij bij tijdens intakegesprekken voor verdere hulp zoals het Sociaal Huis. De Hersenletsel Lijn heeft mij goed geholpen en ik hoop dat ze nog lang en veel mensen mogen helpen. Als ik een tip mag geven aan de overheid dan hoop ik dat ze ook andere diensten financiële steun geven zodat deze ook zonder vlotter en zonder wachtlijsten mensen kunnen helpen.”

Neuroloog:

“Een nieuwe opstart van ondersteuning, die meer aandacht schenkt aan de cognitieve impact van het trauma/letsel, is onontbeerlijk, zelfs als dit meer dan 2 jaar na het trauma is. Het resultaat is opmerkelijk. Ik zie mensen terug aspecten van hun leven hervatten, gezinnen die terug hun evenwicht vinden, patiënten die terug meer durven en meer aankunnen,… Zij zijn dankbaar voor de geboden ondersteuning.”