No Image Available
Ze zeggen dat ik zo veranderd ben
Auteur: H.J. Eilander Categorie: Publicatie Uitgever: Stichting Teleac ISBN: Publicatiedatum: 2018 Korte samenvatting: Jaarlijks worden ca. 100.000 personen met een of andere vorm van niet-aangeboren hersenletsel uit het ziekenhuis ontslagen.
Beschrijving van de inhoud:

Niet aangeboren hersenletsel is het letsel dat kan worden veroorzaakt door een ongeluk in het verkeer, door een ongelukkige val, door een herseninfarct, door een hersenbloeding of een tumor.Soms vallen de gevolgen mee, soms zijn de gevolgen enorm. Ze kunnen variëren van problemen met de concentratie tot complete gedragsverandering. Ook kunnen lichamelijke functies uitvallen. In ernstige gevallen betekent het dat het leven van de getroffene volkomen verandert en dat ook voor de directe omgeving een volledige breuk ontstaan tussen het leven er voor en het leven erna.Ze zeggen dat ik zo veranderd ben van H.J. Eilander behandelt de bouw, functie en ontwikkeling van de hersenen en legt uit wat er precies aan de hand is bij hersenletsel. Ook gaat het in op het leren verwerken van de meegemaakte ervaringen en geeft het een beeld van de verschillende fases van behandeling, therapie en mogelijk herstel.

Over de televisiereeks

Het boek hoort bij de gelijknamige serie televisieprogramma’s die door Teleac/NOT in samenwerking met het Landelijk coördinatiepunt Niet-aangeboren Hersenletsel en de Hersenstichting Nederland samengesteld werd in 1998/1999.

De serie bestaat uit zes programma’s van circa 25 minuten, waarin mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun familieleden vertellen over de veranderingen in hun leven als gevolg van hersenletsel en op welke manier zij leren hiermee om te gaan. Toelichting wordt gegeven over de gevolgen van hersenletsel en de problematiek waarvoor betrokkenen en hulpverleners zich gesteld zien.
<< Back