No Image Available
Geheugen kun je helpen
Auteur: Linda Clare en Barbara Wilson Categorie: Publicatie Uitgever: Pearson ISBN: Publicatiedatum: Korte samenvatting: Verzorgers van mensen met geheugenproblemen wordt toegelicht hoe zij het best gebruik kunnen maken van de restcapaciteit van iemand's geheugenfuncties
Beschrijving van de inhoud:
Verzorgers van mensen met geheugenproblemen wordt toegelicht hoe zij het best gebruik kunnen maken van de restcapaciteit van iemand’s geheugenfuncties. Ook krijgt de lezer een overzicht van de dagelijkse problemen die mensen kunnen ondervinden als gevolg van geheugenstoornissen. De auteurs lichten toe waarom iemand na bijvoorbeeld een hersentrauma nog wel kan autorijden maar details uit het recente verleden vergeet.
De auteurs zijn verbonden aan de Applied Psychology Unit van de British Medical Research Council en hebben veel ervaring met hulpverlening. Het boekje staat vol met praktische tips voor personen die aan geheugenverlies lijden. Ook de achtergronden van het geheugenverlies worden belicht. Het boek is geïllustreerd met veel zwart-wittekeningen en -foto’s. Naast praktische tips komen ook therapieën aan de orde. Het boek is zeer aan te bevelen voor mensen die lijden aan geheugenstoornissen, hun familie, vrienden en hulpverleners.
<< Back