Na een niet-aangeboren hersenletsel kunnen mensen overprikkeld raken door zintuiglijke prikkels zoals licht, geluid of geuren. Dezie mensen voelen zich bijvoorbeeld overweldigd in een supermarkt, hebben een afkeer van fel zonlicht of kunnen niet meer naar familiefeesten gaan.
Overprikkeling kan een enorme impact hebben op de ervaren levenskwaliteit. Helaas staat het wetenschappelijk onderzoek naar overprikkeling na een hersenletsel nog in de kinderschoenen.
Zo is het onduidelijk welke factoren de overprikkeling veroorzaken en in stand houden, hoe we overprikkeling kunnen meten en hoe we de klachten kunnen behandelen.
Tijdens dit webinar krijg je een antwoord op die vragen en krijg je een overzicht van de wetenschappelijke literatuur over overprikkeling na een hersenletsel. Je leert ook meer over de grote lessen die getrokken zijn uit recent onderzoek naar overprikkeling na een niet-aangeboren hersenletsel.
Door wie? Hella Thielen, Klinisch neuropsycholoog, doctorandus aan de KU Leuven
Voor wie? Iedereen die op professioneel vlak met personen met NAH werkt.
Inschrijven kan tot en met 17/10/2023 via Sig
Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen.
Je volgt dit webinar via het platform Zoom. Je krijgt op 30/10 een e-mail met een link naar het webinar en wat praktische informatie. Kreeg je op 30/10 om 14.00 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met info@sig-net.be.