Het belang van craniale zenuwen bij NAH – sessie 2 – Professionelen

Tweedaagse workshop

Wanneer je met neurologische patiënten/cliënten samenwerkt, zie je frequent functie/structuur-stoornissen rond het hoofd opduiken die een fysieke en emotionele impact hebben op het welzijn van de persoon.

In deze workshop richten we ons op de 12 craniale zenuwen. Visuomotoriek coördineert 4 kernen en is sterk corticaal geconnecteerd. Balans heeft een grote en complexe kern achter zich. Vertigo creëert angst! Facio-orale vaardigheden laten ons toe om te eten en te drinken, en om zowel verbaal als non-verbaal te communiceren.

Tijdens deze tweedaagse workshop proberen we samen op een creatieve en praktische manier in te zoomen op het normaal functioneren van deze zenuwenkernen en vooral de impact van pathologie te duiden aan de hand van specifieke casussen. De plaats van craniale zenuwen krijgt meestal een bijrol. We willen in deze vorming dit complex netwerk een hoofdrol geven.

Wanneer? 15 februari en 11 april 2024, telkens van 9u30 tot 16u30

Door wie?  Peter Popelier, UZ Leuven - Stroke unit, Kinesitherapeut, IBITA lesgever met ruime internationale ervaring.

Voor wie? Kinesitherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en andere beoefenaars van een gezondheidszorgberoep die omgaan met neurologische patiënten/cliënten.

Inschrijven kan tot en met 8 februari via Sig.

Documentatie, broodjes en koffiepauzes inbegrepen.

 

Datum 

11 april 2024

Tijd 

09:30 - 16:30

Kostprijs 

€ 331

Locatie 

Sig vzw
Pachthofstraat 1
9308
Gijzegem
https://www.sig-net.be/