Digitale fotografie is een laagdrempelig medium met een groot potentieel als ingangspoort en expressiemiddel voor een brede groep van zorgvragers.
De NAH-fotogroep is een project waarbij personen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in groep leren (beter) fotograferen en thematische foto-opdrachten krijgen. Vervolgens worden de foto’s gedeeld en besproken met de andere deelnemers. Het project wordt steeds afgesloten met een toonmoment (bv. een tentoonstelling of presentatie) waarbij de foto’s aan de maatschappij getoond worden. Een draaiboek voor het zelf opstellen van een fotogroep werd in 2016 bij Sig uitgegeven. De methodieken kunnen ook in individuele coaching of behandeling ingezet worden.
Tijdens deze praktische webinar illustreren we het uitgewerkte draaiboek voor het opzetten van een NAH-fotogroep. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: het samenstellen van een groep, praktische organisatie en planning, technische en thematische opdrachten, groepsbegeleiding en werken naar een eindproduct. Er is tijd voorzien voor vragen en uitwisseling van ervaringen.
Door wie? Frank Paemeleire, neurologopedist, docent en auteur en Geert Andries, stafmedewerker Sig
Voor wie? Iedereen die met fotografie aan de slag wil gaan bij personen met een niet-aangeboren hersenletsel (ergotherapeuten, activiteitenbegeleiders, psychologen, logopedisten, vrijwilligers, opvoeders, enz.). Ook personen die werken met andere doelgroepen waarbij het project zinvol kan zijn (zoals personen met een verstandelijke beperking, enz.), kunnen aansluiten.
Praktisch: Documentatie en hosting door Sig-medewerker. Je volgt het webinar via Zoom. Je krijgt op 11/2 een e-mail met een link naar het webinar en wat praktische informatie. Bij online vormingen vragen we om te werken met één toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. Meerdere deelnemers per toestel is niet toegestaan.
Inschrijven kan tot en met 13 januari via Sig.