Basiscursus NAH Oost-Vlaanderen – Professionelen

Studiedag

In heel Vlaanderen wordt er in de verschillende provincies, gesteund door de Hersenletsel Liga en de provinciale samenwerkingsverbanden, een basiscursus georganiseerd.

De belangrijkste oorzaken van een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) zijn (verkeers)ongevallen, een beroerte, infecties of een hersentumor. De groep mensen met NAH wordt elk jaar groter, mede door de groeiende medische en technologische kennis. Meer en meer mensen overleven hersenbeschadiging. Er wacht hen de zware taak om met de blijvende gevolgen te leren leven.

Wat is een hersenletsel? Hoe wordt het veroorzaakt? We bekijken de ernst, de gradatie en de aard van een hersenletsel. Naast zichtbare gevolgen zijn er vaak ook onzichtbare gevolgen die het leven moeilijker maken. De niet-zichtbare gevolgen hebben te maken met gedrags-, cognitieve en emotionele veranderingen. Zowel de persoon met NAH als de familie ondervinden vaak moeilijke of verwarrende situaties, die vaak tot misverstanden en discussies leiden. Ook jij als begeleider, thuiszorghulp of opvoeder zal daarmee te maken hebben. We reiken concrete tips aan om ermee om te gaan in je werksituatie. Daarnaast komen het rouwproces en hoe omgaan met familieleden van personen met NAH aan bod.

Door wie? Prof. Dr. Engelien Lannoo, Klinisch Neuropsycholoog - Universitair medewerker Fysische Geneeskunde en Revalidatie | Revalidatiecentrum

Voor wie? Deze cursus is voor personen die nog geen kennis hebben van NAH en die werken in een voorziening, in de thuishulp of in een ziekenhuis.

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Inschrijven kan tot en met 10/11/2023 via Sig

Datum 

24 november 2023

Tijd 

09:30 - 16:00

Kostprijs 

€ 60

Locatie 

Sig vzw
Pachthofstraat 1
9308
Gijzegem
https://www.sig-net.be/