Hoe hou ik het vol als partner/ouder van een persoon met een hersenletsel? (Online)

Cursus

Jouw partner of kind heeft een hersenletsel opgelopen. Het leven ziet er plotseling anders uit, ook voor jou als partner/ouder. Meestal overkomt je het “mantelzorger worden/zijn” van een persoon met hersenletsel. Je rolt er automatisch in en pas na een tijd wordt de inhoud van de taak duidelijk.

Wat betekent het om mantelzorger van een persoon met hersenletsel te zijn? Waarom is het zo moeilijk? Hoe bewaak je je grenzen? Hoe hou je het vol? Welke tips kan je gebruiken in je eigen situatie? Wat met je eigen vrije tijd?

We willen vooral leren van elkaar door samen in gesprek te gaan. We zoeken naar manieren om mantelzorger te zijn en toch jezelf niet te verliezen.

Deze vierdelige cursus gaat online door en er worden maximum 7 deelnemers toegelaten zodat er voldoende tijd is voor iedereen om zijn of haar verhaal te doen.

Een getuigenis: Ik ontmoette een kleine groep lieve, strijdvaardige mantelzorgers live in een knusse, rustige en huiselijke setting. Er was voldoende ruimte om iedereen aan het woord te laten. En ook inhoudelijk vond ik de juiste mix. Elke ontmoeting was rond een deelthema van NAH opgebouwd en kende een informatief luik, aangevuld met eigen ervaringen. Sig coördineerde met duidelijke powerpoint-presentaties, afgewisseld met onze eigen ervaringen. Maar bovenal luisterde de medewerker van SIG zeer goed naar ieders verhaal doorheen de verschillende ontmoetingen. Verrassend sloot ze de cursus dan ook af met enkele, persoonlijke tips voor elke deelnemer afzonderlijk.

Deze cursus is minder interessant indien uw partner/kind nog in de acute fase zit.

Wanneer? Deze cursus gaat door op 4 dinsdagavonden van 19u tot 20u30: 17 en 24 oktober en 7 en 14 november.

Door wie? Sabine Willaert, Vormingswerker, stafmedewerker Sig en ervaringsdeskundige

Voor wie? Partners of ouders van een persoon met een NAH

Inschrijven kan via Sig

Datum 

17 oktober 2023

Tijd 

19:00 - 20:30

Kostprijs 

€ 50

Locatie 

Online