Workshop: Samenwerken met het netwerk

Workshop Samenwerken met het netwerk van personen met een NAH

Door de vermaatschappelijking van de zorg wordt verwacht dat professionele hulpverleners meer samenwerken met het netwerk van de persoon met NAH. Ook organisaties zien het samenwerken met het netwerk als een belangrijke ondersteuningsbron. Wat betekent dit voor de hulpverlener?

Tijdens deze workshop staan we in het eerste deel stil bij de kansen én de uitdagingen om als hulpverlener te manoeuvreren tussen de verschillende partijen. De hulpverlener wordt beschouwd als diegene die de verbindende factor is tussen de verschillende leden van het netwerk. Welke rol kan hij hierin opnemen en welke competenties worden van hem hierbij verwacht? Er is aandacht voor familieparticipatie en communicatie met alle leden van het netwerk.

In een tweede deel gaan we wat dieper in op netwerkversterking bij personen met NAH. Zij hebben veelal te maken met een significante verschraling van hun vroegere netwerk: veranderd leven, veranderd netwerk! Er worden handvatten aangereikt om netwerkversterkend aan de slag te gaan. Er is ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek.

Voor wie?

Alle hulpverleners die betrokken zijn in de begeleiding van mensen met een NAH.

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Door wie?

Greet Demesmaeker geeft vanuit haar jarenlange ervaring als hulpverlener vormingen aan personen met NAH, mantelzorgers en hulpverleners.

In haar praktijk in Itegem geeft ze ook coaching aan o.a. personen met NAH en hun naasten en is ze rouw- en verliesconsulent.

Verder is ze lector/onderzoeker aan de AP Hogeschool Antwerpen, opleiding bachelor orthopedagogie en schreef ze het boek: Veranderd leven – veranderd netwerk – veranderde krachten. Klik HIER voor meer informatie.

Prijs?

Inschrijven?

Wens je deel te nemen aan deze workshop. Vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt dan van ons een bevestiging van inschrijving.


INSCHRIJFFORMULIER

Stap 1 van 3

33%
Naam(Vereist)

Datum

23 nov 2021
Expired!

Tijd

13:30 - 16:30

Locatie

PZ Bethanië (Gebouw 5)
Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel
Categorie

Organisator

Samenwerkingsverband Provincie Antwerpen
Telefoon
+32 478 59 58 98
Email
info@hersenletsel-antwerpen.be
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.