WEBINAR voor STUDENTEN. Hoe omgaan met weinig of geen ziekte-inzicht bij personen mat NAH

In een eerste deel willen we ingaan op hoe omgaan met te weinig of geen ziekte-inzicht. Een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan optreden ten gevolge van een (verkeers)ongeval, een beroerte, infecties, een hersentumor of een ander trauma waarbij de hersenen beschadigd worden. Samen met de persoon wordt ook zijn omgeving getroffen door de gevolgen die dit kan opleveren. Er kunnen zichtbare gevolgen zijn (zoals bv. moeilijkheden bij het bewegen) en minder zichtbare gevolgen zoals cognitieve en emotionele veranderingen. Het is als persoon in de omgeving niet altijd gemakkelijk te begrijpen waarom bepaald gedrag of reacties anders zijn dan vroeger. Die veranderingen worden niet altijd erkend als een gevolg van NAH, worden soms zelf aan slechte wil toegeschreven of geven aanleiding tot discussies. Het is daarom belangrijk om in eerste instantie NAH en de mogelijke gevolgen te begrijpen en er mee leren omgaan. Deze avond kijken we hoe we kunnen omgaan met dat geen of te weinig ziekte-inzicht.

In een tweede deel willen we een specifiek gevolg belichten: neglect. Dit is een gevolg van een hersenletsel, meestal door een beroerte. Bij neglect wordt stelselmatig één lichaamshelft of een deel van de ruimte om iemand heen verwaarloosd. Wat zijn de gevolgen van een neglect en hoe ga je hiermee om?

 

Door wie?  Wouter Lambrecht – Klinisch neuropsycholoog

Voor wie? Deze vorming is uitsluitend voor STUDENTEN bedoeld.

Wanneer?  01/12/2020 van 18:30 tot 20:00

Prijs     € 15,00

Uiterste inschrijvingsdatum   01/12/2020

Aantal uren vorming  1,5u

Inschrijven is noodzakelijk en kan via :

https://www.sig-net.be/nl/vorming/webinar-hoe-omgaan-met-geen-of-te-ziekte-inzicht-bij-personen-met-nah-voor-studenten_6086.aspx

Na betaling ontvangt u ten laatste op de dag van de webinar vóór 12 uur een-mail met een unieke link (kijk ook uw spambox na). Mocht u deze na 12 uur nog niet gekregen hebben, gelieve dan een mail te sturen naar info@sig-net.be.

 

Datum

01 dec 2020
Expired!
Categorie
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.