Webinar ‘Terug aan het werk na NAH’

Op dinsdag 18 april om 19.30 uur vertelt prof. Kristine Oostra via een webinar meer over het thema terug aan het werk na NAH (niet-aangeboren hersenletsel).

Tijdens dit webinar gaat prof. dr. Oostra in op de gebruikte test- en trainingsprotocols bij een arbeidsgerichte revalidatie na een beroerte. Ongeveer 20% van de patiënten die een beroerte doormaken zijn jonger dan 65 jaar en nog beroepsactief. Deze groep is de laatste decennia bovendien met een kwart gestegen. Dit heeft de nood aan arbeidsgerichte revalidatie, gericht op sociale re-integratie en werkhervatting, sterk verhoogd. Terugkeer naar werk is immers een belangrijke doelstelling voor de patiënt en draagt bij tot zijn financiële en sociale status en algemeen welbevinden.

Omwille van de fysieke en cognitieve restletsels na een hersenletsel is deze terugkeer naar het werk echter niet vanzelfsprekend. Een grondige oppuntstelling van de fysieke en cognitieve restproblematiek en het uittesten en trainen van arbeidsvaardigheden is cruciaal voor een succesvolle terugkeer naar het werk.

Prof. Kristine Oostra zal jullie in begrijpelijke mensentaal doorheen dit webinar begeleiden. Ze maakt ook tijd vrij om jullie vragen te beantwoorden. Ook krijgen jullie het persoonlijke verhaal van beenhouwersvrouw Laure De Clercq (27) die op haar eerste werkdag na een welverdiende vakantie een herseninfarct krijgt. Laure neemt jullie kort even mee doorheen haar traject en haar revalidatie. Kortom een webinar met wetenschappelijk onderbouwde informatie, doorspekt met een persoonlijk verhaal.

Dit webinar is gratis, maar je moet je wel vooraf inschrijven!

Inschrijven kan tot 13 april via LMPlus (ook als niet-lid van LMPlus, kan je je voor dit webinar inschrijven)

 

Datum

18 apr 2023

Tijd

19:30

Locatie

Online
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.