WEBINAR. Ons sociaal netwerk na NAH is uit balans, zeker nu in tijden van corona

Als iemand uit je gezin getroffen wordt door een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). dan verandert het leven compleet. Ook de onderlinge relaties zijn niet meer hetzelfde, want plots gaat de meeste aandacht uit naar de getroffen persoon.

NAH brengt onvermijdelijk veranderingen in het sociaal functioneren van de getroffene. Dat is ook niet verwonderlijk: na de lange revalidatie komt de opdracht om het thuis opnieuw uit te bouwen binnen de nieuwe realiteit.
De partner en alle leden van het gezin moeten zich mee aanpassen. Dat vergt inzet, geduld en energie van iedereen in het gezin, maar ook ver daar buiten: familie, vrienden, buren, kennissen, collega’s, enz. moeten de veranderingen aanvaarden. Niet iedereen kan of wil dat. Ook de patiënt zelf kan contacten met sommige mensen niet meer wenselijk vinden. NAH maakt van relaties geen gemakkelijke opgave. Het aangaan van relaties, het wederzijds engagement en het onderhouden van de band zijn stuk voor stuk moeilijke opdrachten. Voor alle partijen! En hoe moet het nu in tijden van corona? We geven een aantal tips mee.

Katrijn Vanden Driessche  klinisch neuropsycholoog

Dinsdag 12 mei 2020 / 19.15 tot 20.45 uur

Kostprijs: 5 euro

Locatie: webinar, u krijgt een link op de dag van de sessie, na online betaling

Inschrijven via www.sig-net.be  >  vormingen

Deze activiteit is voor personen met NAH en hun omgeving.

Studenten en professionelen kunnen niet deelnemen aan deze activiteit.

 

 

Datum

12 mei 2020
Expired!
Categorie
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.