Webinar met Wouter Lambrecht – Omgaan met agressie en impulsief gedrag na NAH

Een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan zichtbare gevolgen hebben zoals motorische problemen of een merkbare achteruitgang van de zintuiglijke functies. Er kunnen echter ook minder opvallende gevolgen zijn die pas duidelijk worden naarmate men meer met de persoon in kwestie omgaat (of hem/haar kende vóór het incident): er kunnen emotioneel dingen veranderd zijn (zoals bv. in vergelijking tot vroeger een veel lagere frustratiedrempel of net omgekeerd: een uitgesproken gelatenheid) of op sociaal vlak dingen opvallen, zoals bv. niet (meer) respecteren van communicatieregels of een gebrek aan inlevingsvermogen.

Agressie of ander ongepast gedrag kunnen evenwel uitingen zijn van een ander probleem zoals vermoeidheid of frustratie. Onmacht en aanvaardingsproblematiek liggen ook niet uitzonderlijk aan de basis van veranderingen.

Het is voor een persoon uit de directe omgeving niet altijd even gemakkelijk om hiermee om te gaan. En ook voor de persoon met NAH zijn er veel dingen veranderd. We zetten alles op een rijtje!

 

Door wie? – Wouter Lambrecht – Klinisch neuropsycholoog

Voor wie? – Deze activiteit is voor personen met NAH en hun omgeving.

Wanneer?      17/11/2020

Uur?    19:00 tot 21:00

Prijs?   € 5,00

Doelgroep?    Breed publiek Info

Uiterste inschrijvingsdatum   14/11/2020

Ik schrijf mij hier in

Deze webinar werkt met het programma ZOOM. U hoeft hiervoor niets te installeren!  Je krijgt in de loop van de dag een mailtje met een link. Enkel ’s avonds op de link drukken!

 

Datum

17 nov 2020
Expired!
Categorie
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.