Telerehabilitation: op afstand en toch nabij (professionelen)

5e symposium Kinderrevalidatiecentrum UZ Gent

Telerehabilitation wordt omschreven als ‘het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën, met name internettechnologie, om het revalidatietraject te ondersteunen of verbeteren’.

De voordelen zijn groot: de mogelijkheid om in de eigen omgeving te trainen, tijdswinst voor de revalidant, de therapeut kan vanop afstand monitoren, revalidanten kunnen makkelijk en veilig met elkaar in contact komen, de revalidant en omgeving heeft meer de regie in eigen handen, enz.

Het concept om in de toekomst steeds meer telerevalidatie te gebruiken staat al enige tijd in de startblokken, maar de vraag is: op afstand kwaliteitsvolle revalidatie aanbieden met behoud van engagement en motivatie van onze revalidanten, kan dat? Is het veilig? Welke tools hebben we? Voorwaarden voor slaagkans? Is telerevalidatie toegankelijk voor iedereen? Wat denken zorgprofessionals? Is het doeltreffend en haalbaar? Wat leert de ervaring ons?

Tijdens dit symposium benaderen we deze vragen vanuit verschillende invalshoeken via expertlezingen en workshops. De vragen en discussierondes moeten onze kritische geest prikkelen en het afsluitende panelgesprek zal ons inspireren om blended rehabilitation aan te bieden. Aan jullie om met deze informatie verder aan de slag te gaan.

Voor wie?

Artsen en zorgprofessionals betrokken bij revalidatie van kinderen en volwassenen

Inschrijven 

Datum

25 nov 2022
Expired!

Tijd

08:30 - 16:30

Locatie

Ghelamco Arena
Ottergemsesteenweg Zuid 808, 9000 Gent
UZ Gent

Organisator

UZ Gent
Website
http://www.uzgent.be
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.