Studiedag Herfst. Sig Gijzegem. Emoties bij mensen met een NAH

Bij de meeste mensen die een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) oplopen, ontstaat er een onevenwicht tussen emotieregulatie en frontale controle. Het gedrag wordt vaak sterker beïnvloed door de emotionele valentie van gebeurtenissen en gedachten. Men spreekt van ‘emotion-driven’ behavior.

Aan de hand van een neuropsychologisch en neurobiologisch schema, gebaseerd op hypotheses van verschillende neurowetenschappers, ontwikkelen we tijdens deze studiedag een theoretisch kader waarin een groot gedeelte van de emoties en gedragscomponenten bij patiënten met NAH begrijpelijk wordt. We stellen tevens handvatten voor behandeling, globale attitude en omgang voor.

Sensorische, cognitieve, executieve en emotionele overload worden gebruikt als concept om de behandeladviezen te onderbouwen. Deze theorie wordt toegepast op situaties uit het eigen leven en bij verschillende casussen. De meeste gedragingen en reacties bij mensen met NAH verschillen namelijk van gekende (‘normale’) reacties enkel door de snelheid, de intensiteit en de frequentie van optreden.

 

Door wie? – Dr. Dirk Liessens – Psychiater UPC Sint-Kamillus Bierbeek

Werkzaam in CERENAH, het departement voor psycho-neurologische revalidatie. Behandelaar voor mensen met NAH, ziekte van Huntington en syndroom van Korsakoff. Verantwoordelijke arts voor de conventie van het Riziv voor de ziekte van Huntington. Verbonden aan het UZ Gasthuisberg voor de multidisciplinaire raadplegingen voor patiënten met NAH en de ziekte van Huntington.

Voor wie? – Voor professionelen die werken met mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Over wie? Personen met NAH van 3 tot 65+ jaar

Wanneer? 02/11/2020

Uur?    09:30 tot 16:30

Waar? Sig Gijzegem

Prijs: € 102,00 – € 87,00 voor participanten Info

Doelgroep       Professioneel Info

Uiterste inschrijvingsdatum   26/10/2020

Accreditering voor artsen werd aangevraagd

  • Aantal uren vorming  6u
  • Trefwoorden – Emoties en emotieregulatie / NAH / behandeling

 Ik schrijf mij hier in    

 

 

Datum

02 nov 2020
Expired!
Categorie
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.