OVERPRIKKELING NA EEN NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL: 5 DINGEN DIE U MOET WETEN

PraxisP, het praktijkcentrum Psychologische en Pedagogische Wetenschappen KULeuven organiseert een lezing voor het brede publiek

Spreker: Hella Thielen – Onderzoekseenheid ‘Brein en Cognitie’ en Revalidatieziekenhuis RevArte

Datum: 23/02/2022 van 19u15 tot 20u45

Na een niet-aangeboren hersenletsel rapporteren sommige mensen dat ze overgevoelig zijn geworden voor zintuiglijke prikkels zoals licht, geluid of geuren. Deze mensen voelen zich bijvoorbeeld overweldigd in een supermarkt, hebben een afkeer van fel zonlicht of kunnen niet meer naar familiefeesten gaan. Uit deze voorbeelden is het duidelijk dat een zintuiglijke overgevoeligheid na een hersenletsel een enorme impact kan hebben op de ervaren kwaliteit van leven. Helaas staat het wetenschappelijk onderzoek naar zintuiglijke overgevoeligheid na een hersenletsel nog in de kinderschoenen. Zo is het onduidelijk welke factoren deze overgevoeligheid veroorzaken en in stand houden, en hoe we deze klachten kunnen behandelen.

Tijdens deze presentatie krijgt u antwoord op deze vragen en vertelt de spreekster u de 5 grote lessen die wij hebben geleerd uit recent onderzoek naar overprikkeling na een niet-aangeboren hersenletsel.

Locatie: Online

Kostprijs:  € 5, via online betaling

Meer info en inschrijven kan via:  https://ppw.kuleuven.be/agenda/2022/overprikkeling

 

Datum

23 feb 2022

Tijd

19:15 - 20:45

Kostprijs

€5,00
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.