Ontmoeting in Edegem. Cognitieve, emotionele en gedragsmatige veranderingen na NAH

‘Cognitief’ slaat op de menselijke mogelijkheden tot het verwerken van voorstellingen en informatie in de hersenen. Iemand met een niet-aangeboren hersenletsel kan hier problemen mee hebben. Zo kan het bv. voorkomen dat wat de persoon in kwestie denkt niet overeenstemt met zijn gedrag, wat hij zegt of wat hij bedoelt. Dit kan tot misverstanden leiden in de communicatie. Elkaar niet begrijpen lokt sowieso problemen uit en zorgt voor de persoon met NAH opnieuw voor frustraties en gevoelens van machteloosheid, afhankelijkheid en hulpeloosheid, niet uitzonderlijk geuit in negatieve emoties. Er kan dus een grote invloed zijn op de persoonlijkheid: veel vlugger geïrriteerd, vatbaarder voor depressies, woede-uitbarstingen hebben, enz.

Dit zijn stuk voor stuk gevolgen die lichamelijk minder zichtbaar zijn, maar toch een grote impact hebben op de relaties met dierbare personen. Soms heb je het als persoon met NAH niet eens zelf door dat de omgeving veranderingen opmerkt. Hoe kan je dit bespreekbaar maken? Hoe kan je hiermee als partner, gezinslid, vriend of mantelzorger omgaan op moeilijke momenten? En hoe ga je er als persoon met NAH zelf mee om?

We voorzien een gemeenschappelijk deel voor de pauze. Na de pauze splitsen we op in een groep personen met NAH en een groep familie en mantelzorgers.

 

DOOR WIE?

Nathalie Vaes, klinisch neuropsycholoog en Jo Verhaegen, klinisch psycholoog

VOOR WIE? Deze activiteit is bedoeld voor personen met NAH en hun familie/netwerk.

WANNEER?  02/04/2020 van 14:00 tot 16:30

WAAR? Revarte Edegem. Drie Eikensraat 659, 2650 Edegem

Prijs     Gratis

Uiterste inschrijvingsdatum   26/03/2020

Inschrijven? Klik hier.

 

Datum

02 apr 2020
Expired!
Categorie
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.