Online ontmoeting: Hoe omgaan met vermoeidheid na NAH?

Een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan zichtbare gevolgen hebben zoals motorische problemen of een merkbare achteruitgang van de zintuiglijke functies. Er kunnen echter ook minder opvallende gevolgen zijn die pas opvallen naarmate je meer met de persoon in kwestie omgaat.

Een ‘onzichtbaar’ gevolg kan een uitgesproken vermoeidheid zijn: een persoon met NAH kan door het letsel effectief veel minder uithoudingsvermogen hebben. En dat niet alleen op het vlak van fysieke prestaties, maar ook op het vlak van denken en verwerken. Wie moe is, krijgt het lastig en iedereen heeft zo zijn manier om dat te uiten. Prikkelbaar zijn, traag reageren zijn mogelijke uitingen. Als de omgeving dit kan linken aan vermoeidheid, kom je tot een andere interpretatie die tot meer begrip voor de persoon in kwestie leidt.

Vermoeidheid of lusteloosheid, traag reageren, niet in actie schieten of snel geneigd zijn om op te geven kunnen echter ook wijzen op andere zaken. Het kunnen uitingen zijn van depressie, angst voor pijn, enz

 

Door wie? Wouter Lambrecht – Klinisch neuropsycholoog

Voor wie? Deze activiteit is voor personen met NAH en hun omgeving.

Wanneer? 16/03/2021

Uur? 19:00 tot 21:00

Waar   Online

Prijs     € 5,00

Uiterste inschrijvingsdatum   16/03/2021

Ik schrijf mij hier in

Studenten kunnen niet deelnemen aan deze activiteit

Datum

16 mrt 2021
Expired!
Categorie
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.