Online informatiesessie: Omgaan met vermoeidheid na NAH? (voor studenten)

Een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan zichtbare gevolgen hebben zoals motorische problemen of een merkbare achteruitgang van de zintuiglijke functies. Er kunnen echter ook minder opvallende gevolgen zijn die pas opvallen naarmate je meer met de persoon in kwestie omgaat.

Een ‘onzichtbaar’ gevolg kan een uitgesproken vermoeidheid zijn: een persoon met NAH kan door het letsel effectief veel minder uithoudingsvermogen hebben. En dat niet alleen op het vlak van fysieke prestaties, maar ook op het vlak van denken en verwerken. Wie moe is, krijgt het lastig en iedereen heeft zo zijn manier om dat te uiten. Prikkelbaar zijn, traag reageren zijn mogelijke uitingen. Als de omgeving dit kan linken aan vermoeidheid, kom je tot een andere interpretatie die tot meer begrip voor de persoon in kwestie leidt.

Vermoeidheid of lusteloosheid, traag reageren, niet in actie schieten of snel geneigd zijn om op te geven kunnen echter ook wijzen op andere zaken. Het kunnen uitingen zijn van depressie, angst voor pijn, enz.

Door wie?  Wouter Lambrecht- Klinisch neuropsycholoog

Voor wie? Studenten

Wanneer? 01/04/2021

Uur? 18:30 tot 20:00

Waar? Online

Prijs? € 15,00

Aantal uren vorming  2u

IK SCHRIJF ME IN        Ik schrijf mij hier in

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Datum

01 apr 2021
Expired!
Categorie
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.