Mijn mama/papa heeft een hersenletsel. Wat is er nu allemaal gebeurd? Hoe kan ik mama/papa helpen?

Wat is er met mijn mama/papa? Ze zeggen dat er iets in haar/zijn hoofd is gebeurd? Je mama/papa heeft ofwel een (verkeers)ongeval, een beroerte, een hersenbloeding of een hersentumor gehad en daardoor werken de hersenen niet goed meer. We spreken dan over een niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Je ziet misschien veranderingen aan het lichaam van mama/papa, bv. verlamming aan arm, niet meer vlot kunnen stappen, niet goed meer kunnen spreken. Dit noemen ze zichtbare gevolgen. Daarnaast zijn er ook zaken die niet zichtbaar zijn, bv. mama/papa is vaak moe, of vlugger boos, of vergeet je op te halen, of doet minder dan vroeger.

Jij voelt als kind dat je mama/papa anders geworden is. We willen je graag helpen door uit te leggen wat er gebeurd is. Daarnaast gaan we ook vertellen hoe jij mama/papa kunt helpen. Je krijgt ook de tijd om vragen te stellen.

Voor de ouders: we raden aan om in de buurt te blijven tijdens de sessie om je kind eventueel extra uitleg te geven of te stimuleren om een vraag te stellen.

Wanneer:    29 september 2021, van 17u tot 18.30u

Wie:               UITSLUITEND voor kinderen (10-12 jaar) die samenleen met een ouder met een hersenletsel

Waar:           De sessie gaat online door, u krijgt een link om de avond zelf te gebruiken.

Spreker:       Koen Browaeys, klinisch neuropsycholoog

Prijs:              € 5,00

Inschrijven kan hier

Datum

29 sep 2021
Expired!

Tijd

17:00 - 18:30

Kostprijs

€5,00
Categorie
Sig vzw

Organisator

Sig vzw
Website
https://www.sig-net.be/
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.