Lezing in GENT Hoe omgaan met gezin en relaties na NAH?

Lezing in GENT. Hoe omgaan met gezin en relaties na NAH?

Wat we denken en hoe we in gedrag reageren op de omgeving heeft alles te maken met de cognitieve functies van onze hersenen: ze verwerken de informatie en sturen onze reacties hierop. Iemand met NAH kan hier problemen mee hebben. Zo kan het voorkomen dat wat de persoon in kwestie denkt niet overeenstemt met zijn gedrag, wat hij zegt of wat hij bedoelt. Dat wordt bij NAH al snel geïnterpreteerd als een verandering in iemands persoonlijkheid. De omgeving merkt gedragingen of uitingen van emoties die voordien niet of in mindere mate aanwezig waren. Iemand met NAH kan veel vlugger geïrriteerd zijn, vatbaarder voor depressies, egocentrisch, woede-uitbarstingen hebben, enz. Dit leidt bijna zeker tot misverstanden in de communicatie. Elkaar niet begrijpen lokt sowieso problemen uit en zorgt voor de persoon met NAH opnieuw voor frustraties en gevoelens van machteloosheid, afhankelijkheid en hulpeloosheid. Niet uitzonderlijk geuit in negatieve emoties. Gevolgen die lichamelijk minder zichtbaar zijn, maar een onvermijdelijke impact hebben op relaties met dierbare personen.

Hoe kan je dit bespreekbaar maken? Hoe kan je hiermee als partner, gezinslid, vriend of mantelzorger omgaan op moeilijke momenten? Dit is geen vanzelfsprekend proces, maar er zijn een aantal hulpmiddelen die het voor mantelzorgers en een stuk(je) eenvoudiger maken. We stellen ze tijdens deze lezing voor.

 

Door wie?  Engelien Lannoo – Klinisch neuropsycholoog

Voor wie? Deze activiteit is bedoeld voor familieleden van personen met NAH.

Wanneer? 22/10/2020

Uur? 18:00 tot 20:00

Waar? UZ Gent Revalidatiecentrum K7 De Pintelaan 185, 9000 Gent.  Wij bieden dit tevens ook online aan, u krijgt na inschrijving op de dag van de sessie een link. !max 1 persoon per gezin!

Prijs? € 0,00

Doelgroep: Breed publiek Info

Uiterste inschrijvingsdatum: 22/10/2020

Kostprijs: gratis

Inschrijven kan hier

 

Datum

22 okt 2020
Expired!
Categorie
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.