Infossessie NAH in Maria Middelares Ziekenhuis in GENT

Herseninfarct en hersenbloeding: oorzaken en preventie. Met praktijkgerichte adviezen, ism de diensten kinesitherapie, psychologie en diëtiek

De belangrijkste oorzaken van een niet-aangeboren hersenletsel zijn (verkeers)-ongevallen, een beroerte, infecties of een hersentumor. De groep mensen met NAH wordt elk jaar groter, mede door de groeiende medische en technologische kennis.

Meer en meer mensen overleven hersenbeschadiging. Er wacht hen de zware taak om met de blijvende gevolgen te leren leven. Het gezin en de directe omgeving belanden samen met de betrokkene in deze veranderde situatie: grote zorgen over de toekomst lopen doorgaans over in ‘zorgen voor’ een geliefd persoon die in meerdere of mindere mate op zoek moet naar zichzelf in deze nieuwe realiteit. Een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan op verschillende vlakken ernstige gevolgen hebben voor de persoon zelf, maar ook voor de familie en de directe omgeving. Tijdens deze infosessie focussen we zowel op de zichtbare als op de onzichtbare (cognitieve, emotionele en gedragsmatige) gevolgen van een hersenletsel.

Sprekers: Liesbeth De Groote – Dokter ; Silke Cocquyt – Kinesitherapeut; Pieter Mertens – Psycholoog; Sven Van Caneghem – Diëtist.

Datum: vrijdag 11 september 2020 van  14 tot 16 uur

Kostprijs: gratis

Locatie: AZ Maria Middelares, Buitenring Sint-Denijs 30, 9000 Gent

Meer info en inschrijven www.sig-net.be

Datum

11 sep 2020
Expired!
Categorie
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.