Infosessie in AZ Maria Middelares GENT. NAH en nu?

Infosessie : NAH en nu? Over de gevolgen van een hersenletsel en de revalidatie ervan

Niet-aangeboren hersenletsel kan leiden tot heel wat gevolgen voor de getroffen persoon. Zichtbare gevolgen zoals verlamming, incontinentie, … worden snel herkend. Andere gevolgen als verminderde aandacht, vermoeidheid, snel boos zijn, worden soms veel later duidelijk wanneer de persoon met NAH actiever gaat deelnemen aan de samenleving. Deze weinig of onzichtbare gevolgen worden ook wel eens verkeerd begrepen door de persoon zelf, en/of door zijn omgeving.

Hoe dan ook kunnen net deze onzichtbare gevolgen een grote impact hebben op het dagelijks leven van de getroffen persoon en zijn gezin. Tot een paar decennia terug was ‘neurorevalidatie’ voornamelijk gericht op het motorische- en communicatieve aspect. Gelukkig staat intussen ook het cognitieve aspect al stevig in de kijker, met recent (hoewel geleidelijk aan) ook aandacht voor het emotionele- en sociaal-cognitieve aspect van neurorevalidatie.

We kijken naar revalidatiemogelijkheden die op vandaag worden toegepast en gaan in op verschillende vormen van therapie.

Door wie? Koen Matthys  – arts

Voor wie? – Deze activiteit is bedoeld voor familieleden van personen met NAH.

Wanneer? 23/10/2020

Uur? 14:00 tot 16:00

Waar? AZ Maria Middelares Gent

Prijs? € 0,00

Doelgroep: Breed publiek

Uiterste inschrijvingsdatum? 23/10/2020

Ik schrijf mij hier in

Datum

23 okt 2020
Expired!
Categorie
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.