GEANNULEERD: Hoe omgaan met chronische rouw na NAH?

Wanneer je door een hersenletsel een plotse breuk in je leven ervaart, komen jij en je naasten  van de ene dag op de andere in een veranderd leven terecht. Niets is meer zoals voorheen. De gevolgen van een hersenletsel zijn voor iedereen anders. Toch is er één overeenkomst: het zet jouw leven op zijn kop.

Als getroffene kamp je met blijvende verlieservaringen, wat ook de naaste treft. Je rouwt over wat niet meer kan en wat ook nooit meer zal zijn. Dagelijks word je hiermee geconfronteerd: een blijvend verlies van kunnen, van willen, van hoe het vroeger was en niet meer zal zijn. We spreken dan van chronische rouw of levend verlies. Deze vorm van blijvende rouw is nog te weinig gekend en erkend in onze samenleving en je stuit vaak op onbegrip van de omgeving. Hoe vaak krijg je niet te horen als getroffene: ‘wees blij dat je nog leeft!’, of als naaste: ‘wees blij dat hij/zij er nog is!’.

Bij deze bijeenkomst staan we stil bij de impact van het gebeurde, hoe jij er zelf mee omgaat en welke steun je mag verwachten van de omgeving bij het omgaan met dit ‘traag treuren’. Er is ruimte tot het delen van ervaringen (daarom werken we in een klein groepje van max. 10-12 deelnemers).

Wanneer:    Dinsdag 5 oktober 2021, van 13.30u tot 15.30u

Wie:               Voor personen met een NAH en hun familieleden

Waar:           Groepspraktijk Samen Sterk, leistraat 118, 2460 Lichtaart

Spreker:       Greet Demesmaeker, Praktijkgerichte orthopedagoge, professional coach, rouw-en verliesconsulent

Tinneke Claes, ergotherpaeute, NAH-deskundige, expert valpreventie

Prijs:              Gratis

Inschrijven kan hier

Tags:,

Datum

05 okt 2021
Expired!

Tijd

13:30 - 15:30
Groepspratkijk Samen Sterk

Locatie

Groepspratkijk Samen Sterk
Leistraat 118, 2460 Lichtaart
Categorie
Sig vzw

Organisator

Sig vzw
Website
https://www.sig-net.be/
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.