Hoe hou ik het vol als partner/ouder van een persoon met een hersenletsel?

Uw partner of kind heeft een hersenletsel opgelopen. Het leven ziet er plotseling anders uit, ook voor jou als partner/ouder. Meestal overkomt je het “mantelzorger worden/zijn” van een persoon met hersenletsel. Je rolt er automatisch in en pas na een tijd wordt de inhoud van de taak duidelijk.

Wat betekent het om mantelzorger van een persoon met hersenletsel te zijn? Waarom is het zo moeilijk? Hoe bewaak je je grenzen? Hoe hou je het vol? Welke tips kan je gebruiken in je eigen situatie? Wat met je eigen vrije tijd?

We willen vooral leren van elkaar door samen in gesprek te gaan. We zoeken naar manieren om mantelzorger te zijn en toch jezelf niet te verliezen. Deze cursus gaat online door en er worden max. 6 deelnemers toegelaten zodat er voldoende tijd is voor iedereen om zijn of haar verhaal te doen.

Een getuigenis:

“Ik ontmoette een kleine groep lieve, strijdvaardige mantelzorgers live in een knusse, rustige en huiselijke setting. Er was voldoende ruimte om iedereen aan het woord te laten. En ook inhoudelijk vond ik de juiste mix. Elke ontmoeting was rond een deelthema van NAH opgebouwd en kende een informatief luik, aangevuld met eigen ervaringen. Sig coördineerde met duidelijke powerpoint-presentaties, afgewisseld met onze eigen ervaringen. Maar bovenal luisterde de medewerker van SIG zeer goed naar ieders verhaal doorheen de verschillende ontmoetingen. Verrassend sloot ze de cursus dan ook af met enkele, persoonlijke tips voor elke deelnemer afzonderlijk.”

De cursus is minder interessant indien uw partner/kind nog in de acute fase zit.

 

Voor wie?

  • Partners of ouders van een persoon met NAH.

 

Door wie?

  • Sabine Willaert, stafmedewerker Sig, vormingswerker, ervaringsdeskundige, certificaat van mantelzorgcoach

 

Wanneer?

4 dinsdagen, telkens van 19u tot 20u30:

  • 15 november 2022
  • 22 november 2022
  • 29 november 2022
  • 6 december 2022

 

Online via Zoom

 

Inschrijven via sig-net.

Datum

29 nov 2022

Tijd

19:00 - 20:30

Kostprijs

€50,00

Locatie

Online
Sig vzw

Organisator

Sig vzw
Website
https://www.sig-net.be/

Next Occurrence

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.