Gratis boekvoorstelling ‘Altijd onderweg’

Sig en de Hersenletsel Liga presenteren niet zonder de nodige trots de gratis online boekvoorstelling van ALTIJD ONDERWEG: VERDER LEVEN MET EEN HERSENLETSEL.

Mieke, een jonge vrouw, krijgt bij een auto-ongeval een klap op het hoofd. Die ene klap slaat een onmiskenbare breuk in haar prille leven. Van de ene dag op de andere moet zij (samen met haar familie) verder met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Een lange, onbekende weg, met veel onverwachte tegenliggers. Gedurende dertien jaar incasseert Mieke tegenslagen en worstelt ze met de (onzichtbare) gevolgen van het hersenletsel. Gelukkig krijgt ze onderweg veel hulp. Ze leert met vallen en opstaan uit de vele ervaringen en wordt stukje bij beetje een nieuwe versie van zichzelf. Nog altijd gaat ze verder. En misschien is ze verder gekomen dan ze dertien jaar geleden ooit gedacht had.

Miekes herstelverhaal leest als een trein. Nu en dan houdt ze halt voor een gedicht of schuift ze een lade met herinneringen open. Bovendien kijkt één van haar hulpverleners, de dokter, over haar schouder mee. Hij kadert dit verhaal op een heldere manier in de ruimere problematiek van NAH, een nog altijd onderbelichte aandoening in de
maatschappij. We hopen dat dit boek mee kan sensibiliseren.

Tijdens deze lancering (via Zoom) laten we de auteurs Mieke Claes en dr. Dirk Liessens aan het woord. We mogen ook Ronny Mosuse verwelkomen. Ook Miet Vandeberg (vzw Stijn) en Philippe Stas (voorzitter Hersenletsel Liga) dragen bij tot de feestelijke online voorstelling.

Je komt toch ook?

Deelname is gratis!

Wil je er ook graag bij zijn op dinsdag 22 juni (van 19.30u tot max. 20.15u), schrijf je hier in:

Datum

22 jun 2021
Expired!

Tijd

19:30 - 20:15
Categorie
Sig vzw

Organisator

Sig vzw
Website
https://www.sig-net.be/
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.