Basiscursus NAH | Vlaams-Brabant (Professionelen)

In heel Vlaanderen wordt er in de verschillende provincies, gesteund door de Hersenletsel Liga en de provinciale samenwerkingsverbanden, een basiscursus NAH georganiseerd.

Wat is een hersenletsel? Oorzaken, gevolgen en hoe ga je ermee om?

De belangrijkste oorzaken van een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) zijn (verkeers)ongevallen, een beroerte, infecties of een hersentumor. De groep mensen met NAH wordt elk jaar groter, mede door de groeiende medische en technologische kennis. Meer en meer mensen overleven hersenbeschadiging. Er wacht hen de zware taak om met de blijvende gevolgen te leren leven.

Wat is een hersenletsel? Hoe wordt dit veroorzaakt? We bekijken de ernst, gradatie en aard van een hersenletsel. Naast zichtbare gevolgen zijn er vaak ook onzichtbare gevolgen die het leven moeilijker maken. De niet-zichtbare gevolgen hebben te maken met cognitieve, emotionele en gedragsveranderingen. Zowel de persoon met NAH als de familie ondervinden vaak moeilijke of verwarrende situaties, die vaak tot misverstanden en discussie leiden. Ook jij als begeleider, thuiszorghulp of opvoeder zal hiermee te maken hebben. We reiken concrete tips aan om er mee om te gaan in je werksituatie.

M.a.w. de inhoud gaat van de basis in neuropsychologie over gedragsgevolgen naar emotionele gevolgen, altijd gericht naar het belang hiervan voor de concrete begeleiding.

Door wie? Eline Note, dr. Dirk Liessens en Guy Lorent, allen verbonden aan Zorggroep Sint-Kamillus Bierbeek

Voor wie? Professionele hulpverleners die zich willen verdiepen in het thema NAH. Geen voorkennis nodig.

Wanneer?

  • Donderdag 24 november 2022 van 14u tot 16u
  • Donderdag 1 december 2022 van 14u tot 16u
  • Donderdag 22 december 2022 van 14u tot 16u

 

Waar? Zorggroep Sint-Kamillus Bierbeek, Krijkelberg 1, 3360 Bierbeek

Gratis inschrijven t.e.m. 24/11/2022 via Sig

Datum

01 dec 2022

Tijd

14:00 - 16:00

Locatie

St. Kamillus
Krijkelberg 1, 3360 Bierbeek

Next Occurrence

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.