23 juni: Dag van de mantelzorg

Bedankt mantelzorgers!

Op donderdag 23 juni 2022 is het de Dag van de Mantelzorg. Wist je dat er in Vlaanderen meer dan 600.000 mantelzorgers zijn?  Deze helden zetten zich dagelijks in voor een persoon die zorg en ondersteuning nodig heeft. Als Hersenletsel Liga willen wij heel graag al die mantelzorgers bedanken!

Activiteiten

Steunpunt Mantelzorg organiseert op woensdag 22 juni een gratis evenement voor mantelzorgers. Een leuke, ontspannende dag waar genieten, ontmoeten en informeren centraal staan. Laat de zorg even los en kom op adem. Inschrijven en meer info over het event vind je hier.

Ook heel wat steden & gemeenten, lokale dienstencentra en andere organisaties organiseren verschillende activiteiten voor mantelzorgers. Hier vind je een overzicht van de verschillende activiteiten die in Vlaanderen georganiseerd worden.

Video getuigenis van een mantelzorger

Meestal overkomt je het “mantelzorger worden/zijn” van een persoon met NAH. Je rolt er automatisch in en pas na een tijd wordt de inhoud van de taak duidelijk. Het is absoluut niet evident, maar toch doe je het. Mantelzorger Els deelt deze getuigenis met jullie om alle andere mantelzorgers een hart onder de riem te steken.

Bekijk de video.